Blog

La “batalla” del tendal low cost. Val la pena?
28
feb 2019

La “batalla” del tendal low cost. Val la pena?

Avui volem parlar-vos del tendal “low cost” i d’aquesta nova “batalla” de preus dels productes que observem darrerament en el sector de la protecció solar. Per fer-ho, abans, volem deixar ben clar que no tenim res en contra de l’aparició al mercat dels tendals de preu i perfil baix -ans al contrari- però ens agradaria argumentar, a través d’aquest breu article, per quina raó cal informar el client de què implica comprar i instal·lar un tendal adquirit, per exemple, a una gran superfície de la decoració o, fins i tot, per internet, vers els productes que nosaltres comercialitzem i instal·lem a casa dels nostres clients.

Ara que ve el bon temps, podreu començar a veure tendals als catàlegs de les grans superfícies. N’hem vist, per exemple, d’enrotllables manuals de 3 x 2,5 metres per menys de 70€. O de 4 x 2,5 metres per poc més de 100€. Als anuncis gairebé mai (per no dir mai) s’hi veu el segell de cap normativa. Per tant, a simple vista, no s’explica si el producte compleix o no la normativa en resistència a l’aire, raigs UVA, etc. En molts casos, a més, s’especifica que la lona del tendal és -simplement- polièster, sense informar del seu índex de protecció solar. El polièster, per si sol, no filtra de forma efectiva els raigs UVA/B, per tant, excepte certificació, aquests seguiran afectant, malgrat estar sota la seva ombra, els nens, gent gran i persones sensibles al sol o amb algun tipus de problema a la pell.

Un tendal de dimensions petites de seguida pot pesar entre 20 i 25 kgs. Els clients que el compren, ja tenen present que cal ancorar-lo molt i molt bé a la paret? Per tal d’assegurar la resistència d’un tendal davant de ventades s’ha d’utilitzar maquinària adient i accessoris específics a l’hora d’instal·lar-lo i fer-ho garantint que, amb el pas dels dies, no es mourà o despenjarà, amb el risc per la seguretat que això implica.

Els professionals del sector treballem amb fabricants europeus de llarga trajectòria en l’àmbit de la protecció solar. Aquestes grans marques usen exclusivament materials de qualitat. A més, són marques amb un fort component d’innovació que es comprometen més enllà de la venda del producte, ofereixen garanties àmplies i mantenen un feedback constant amb els instal·ladors. Aquests fabricants, a més, compleixen les normatives més estrictes en el sector (resistència dels productes a vent i pluja, durabilitat, penetració dels raigs UVA/B a través del teixit del tendal) i col·laboren amb els professionals per oferir-los informació i formació periòdica en els aspectes tècnics dels seus tendals i pèrgoles.
En el cas de les teles dels tendals, hi ha fabricants que ofereixen 10 anys de garantia en teles 100% acríliques, antitaques i impermeabilitzades. Tots els productes de les marques amb les quals treballem habitualment han obtingut el marcatge CE: un senyal distintiu que vol dir que compleixen unes directives i compleixen uns requisits essencials de seguretat i qualitat.

Molts dels tendals “low cost” són fabricats per empreses amb seu a la Xina i arriben a Europa a través d’importacions en contenidors.

Val la pena comprar un tendal “low cost”?

La resposta és “depèn”. Depèn de quina seguretat exigiu a aquell producte i quant de temps espereu poder-ne fer ús. “Qui compra barat, compra dues vegades”, diuen.

Forma part de la nostra feina, diverses vegades al mes, desmuntar tendals a casa dels nostres clients que no han complert les seves expectatives, que s’han torçat, fet malbé o malmès al cap de pocs mesos de comprar-los :(
Tendals que no han estat instal·lats per professionals del sector o que han estat instal·lats amb accessoris que, si no fos pel risc que comporta la situació, ens farien riure.

toldos-egara-trencat

Els professionals del sector com nosaltres, darrerament, hem de justificar molt el preu que tenen alguns dels nostres productes. I sovint se’ns demana “si els nostres productes tenen aquest preu perquè són d’alta gamma”.
No, no són d’alta gamma. Són productes que ofereixen unes garanties correctes en la seva durabilitat, ben lacats, amb teixits adients, innovadors, que duren i adequats als estàndards del sector. Preparats per ser col·locats a façanes i terrasses gràcies a accessoris pensats específicament per aquells models, mides i pesos. Oferim productes per a totes les butxaques, assessorament personalitzat i finançament a mida.

Quan ens compreu un tendal, volem que ens compreu un tendal que us durarà anys. Ens contracteu una instal·lació de la qual quedareu vosaltres i nosaltres satisfets. I, el més important. Compreu els coneixements tècnics que hem adquirit al llarg de molts i molts anys d’experiència i que garanteixen allò que no té preu: la vostra seguretat per damunt de tot.

0 comments

Deixar una resposta

Contacteu-nos a través de WhatsApp
Contacteu-nos a través de WhatsApp

Informació per als clients de Tendals Egara

Són moments difícils i, per responsabilitat social amb el nostre equip i personal i també amb els nostres clients en un moment com l’actual, aturem l’activitat de l’empresa durant les dues pròximes setmanes o fins a nova notificació.

En moments com aquests, el més important és la salut de tots. I això serà possible gràcies a la nostra responsabilitat col·lectiva.

Podeu llegir el missatge complet i seguir-nos per a actualitzacions al nostre Facebook.  Moltes gràcies.