Blog

Un any de la ventada a Terrassa
15
des 2015

Un any de la ventada a Terrassa

Ja fa un any de la forta ventada que vàrem patir a Terrassa el desembre del 2014. Aquell dia vàrem haver de lamentar la mort de dues persones, a més de grans destrosses a la ciutat. La nostra empresa va estar treballant durant tot el Nadal de 2014 per resoldre els problemes dels nostres clients. Les reparacions arrel de les destrosses de la ventada van durar fins ben bé febrer de 2015.

Terrassa-teuladaImatge: terrassainforma.com

Va ser una època de feina dura: com és sabut, el vent és el pitjor enemic dels tendals.

Voldriem puntualitzar que no tots els sistemes de protecció solar es comporten de la mateixa manera davant dels forts vents, doncs aquests actuen de maneres diferents. Els sistemes de braç articulat, ja sigui en la seva versió bàsica, cofre o semi cofre, no disposen de varis punts de subjecció, sinó que es suporten mitjançant dos punts d’ancoratge a la paret. Així doncs, hem de tenir especial cura amb els tendals de braç articulat quan hi ha avisos de ventades.

En aquest cas, és important valorar la força del braç

No tots els braços es comporten igual ni tenen la mateixa força, és per això que és important tenir en compte la qualitat del sistema que instal·lem. Veiem una taula comparativa de diferents fabricants comercialitzats al nostre país:

comparativo brazos fuerza

Cal tenir també en compte la motorització

Els sistemes moderns de control de tendals ens ofereixen una gran seguretat, ja que mitjançant sensors i automatismes, podem gaudir de major tranquil·litat davant de vents inesperats quan no estem sota del tendal.

Per exemple, amb un motor SOMFY Altus RTS, que funciona amb comandament a distància mitjançant radiofreqüència de 433mHz i que pot treballar conjuntament amb sensors tipus Eolis RTS o Eolis Wirefree 3D, els sensors poden medir la velocitat del vent per transmetre l’odre de recollida al tendal un cop superat un límit màxim. En el segon cas, el sensor 3D controla l’estabilitat del tendal, medint les vibracions que pateix la barra frontal, i d’aquesta manera, envia l’ordre de recollida immediatament quan el moviment és superior al marge normal.

Somfy també disposa de sensors de pluja, de sol, de temperatura…

Atenció amb les normatives

La norma EN13561 regula l’estabilitat dels sistemes en funció del vent que suporta el tendal. I aquesta normativa és d’obligat compliment per TOTS els sistemes de protecció solar que s’instal·len a Espanya. Per tant, és molt important saber si el sistema que instal·lem a casa compleix aquesta normativa.

Tots els nostres sistemes estan certificats per la norma CE Europea i alhora compleixen amb la EN13561. Si desitgeu més informació, contacteu amb nosaltres.

0 comments

Deixar una resposta